Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която от 15 юни допустимата заетост на стадионите и спортните съоръжения да бъде 50% от общия им капацитет. По този начин ще се увеличи броя на зрителите, които ще бъдат допускани на мачовете от футболното първенство.

В началото на юни със заповед на здравния министър Кирил Ананиев стадионите бяха отворени с максимална заетост от 30% след разхлабването на мерките около коронавируса.

"От 15 юни допустимата заетост на местата е до 50% от общия капацитет на съоръженията, при настаняане на зрителите най-малко през една седалка или при спазване на дистанция от 1.5 м", гласи заповедта на Кралев.

В предходната такава дистанцията между зрителите трябваше да бъде от две седалки. На някои от изминалите мачове от Първа лига обаче такава нямаше и се забеляза струпване на хора.

Заповедта на спортния министър разрешава още провеждането на всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, на открито и закрито в присъствието на публика.

Дневник