"Лудогорец" направи нова голяма крачка към предсрочното спечелване на деветата си поредна титла. Шампионите надвиха "Ботев" (Пловдив) с 2:1 в мач от последния кръг на редовния сезон преди влизането в плейофите, които са в едва пет мача.

Тимът на Павел Върба е с 13 точки пред най-близките си преследвачи "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА, които са и с мач по-малко.

Успехът на шампионите не дойде никак лесно, като пбедното попадение падна в 90-ата минута. "Лудогорец" трябваше и да обръща, като след първата част изоставаше. Антонио Вутов изведе жълто-черните напред в края на първото полувреме. За "Лудогорец" точни бяха Вандерсон в 57-ата и Жоржиньо в 90-ата минута.

Още в началото на мача реферът Волен Чинков беше на път да допусне сериозна грешка, отсъждайки дузпа за "Лудогорец". Той видя нарушение на Станислав Работов срещу Чибота въпреки чистата намеса на младия бранител. Асистентът на Чинков обаче го поправи и решението беше променено.

"Лудогорец" имаше надмощие по отношение на владението на топката. Това обаче не водеше до чисти положения пред вратата на "Ботев".
 

За 45 минути домакините отправиха само един точен удар. Вместо това жълто-черните се възползваха и в самия край на първата част вкараха гол.

Лъчезар Балтанов влезе в наказателното поле и намери Антонио Вутов. Нападателят стреля с първото си докосване и изненада Владислав Стоянов в близкия му ъгъл, извеждайки "Ботев" напред.

След почивката играта на "Лудогорец" се оживи. Шампионите действаха много по-агресивно и в 57-ата минута стигнаха до изравнителен гол. Сисиньо центрира отдясно и Вандерсон се разписа с глава.

Още в развитието на атаката обаче имаше засада, която страничният съдия Илиян Капарашев не видя. Тя беше при подаване на Каули Оливейра към Сисиньо.

След попадението "Лудогорец" стана все по-настоятелен и притисна "Ботев" в полето му. Шампионите искаха и дузпа, когато Светослав Дяков претендираше, че е задържан от Фабио Бурбано.

До края на мача треньорът на "Лудогорец" Павел Върба направи много офанзивни промени, пускайки Клаудиу Кешеру, Жоржиньо и Димо Бакалов. Шампионите се отчетоха с няколко пропуска, а вратарят на "Ботев" Янко Георгиев имаше добри прояви.
 

В предни позиции гостите от Пловдив не направиха почти нищо след почивката.

Натикъст на шампионите все пак даде резултат в края. Каули беше изведен в наказателното поле, центрира меко към Жоржиньо и резервата не сгреши на метър пред голлинията, разписвайки се с глава.

Дневник