Григор Димитров пропусна да се класира на финал в демонстративния турнир "Адриа къп", допускайки втора поредна загуба. В Белград българинът отстъпи пред Доминик Тийм с 3:4 (2), 3:4 (6).
Турнирът в Белград е част от серия турнири, организирани от световния №1 Новак Джокович на Балканския полуостров. Това са и едни от първите тенис мачове след пандемията от коронавируса COVID-19.

Срещите се провеждат в два от три сета, в които се играе до четири гейма.

Двамата тенисисти направиха много качествен мач и се забавляваха с изпълненията си. Нито един не успя да вземе преимущество, като малки грешки в тайбрека от страна на Димитров донесоха успеха на австриеца.


Тийм и Димитров се срещнаха за шести път, като в официалните мачове помежду им австриецът има две победи и три поражения.

Във финала той ще спори с Филип Крайнович. Развръзката в другата група беше много драматична като трима тенисисти записаха по две победи и една загуба. Новак Джокович надви Александър Зверев в последния мач с 4:0, 1:4, 4:2, но се нуждаеше от успех в два сета, за да отиде на финал.

Първият сет премина без пробиви, като двамата играчи бяха сигурни при подаванията си. Стигна се до тайбрек, който Тийм и Димитров си размениха минипробиви. При 3:2 австриецът успя да вземе предимство и записа още четири поредни точки, за да вземе първата част.
 

Във втория сет и двамата започнаха да правят много повече трикови отигравания, които зарадваха и зрителите на компелкс "Новак Джокович". Няколко пъти Димитров и Тийм влизаха в разигравания на мрежата.

Отново се стигна до тайбрек, в който имаше редица минипробиви. Димитров изоставаше с 3:5, но успя да изравни. Това обаче не разклати Тийм и австриецът записа още две точки, спечелвайки и мача.