ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) сложиха край на редовния сезон в Първа лига със зрелищен мач помежду си, завършил 1:1. На "Българска армия" двата тима не успяха да се победят и запазиха позициите си преди влизането в плейофите.

Двата тима са с по 50 точки, като "Локомотив" заема втората позиция с по-добри показатели в директните мачове. Преди петте мача в плейофите черно-белите и ЦСКА изостават от лидера "Лудогорец" с 12 точки.

На "Българска армия" "Локомотив" поведе след четири минути игра като точен беше Лукас Салинас. ЦСКА изравни в края на двубоя с хубав изстрел на Тиаго Родригеш.

В мача имаше хубави изпълнения, нерви и червен картон за Милош Петрович от гостите. Тимът от Пловдив изигра втори пореден силен мач в рамките на шест дни, след като през седмицата надви "Левски" в полуфинален мач за Купата на България.

За ЦСКА това беше първи случай от последните осем домакинства, в които тимът получава гол на "Българска армия". Червените остават с едва едно поражение на своя стадион през сезона.

Домакините се пропукаха още в четвъртата минута. Защитата не се ориента и Лукас Салинас засече отблизо подаване на Лукас Масоеро. В ситуацията Пламен Гълъбов изпусна бразилския голмайстор, а вратарят Густаво Бусато също не се намеси добре.

Ранният гол позволи на футболистите на Бруно Акрапович да се приберат в своята половина и да играят на контраатака. "Локомотив" беше добре групиран и чакаше своите шансове. През първата част обаче черно-белите действаха предимно в защита и не отправиха други удари.

ЦСКА имаше няколко добри шанса, като при най-добрата ситуация Али Соу удари греда.

Няколко пъти червените стигаха до разбърквания, но точен удар липсваше.

През втората част Крушчич потърси промяна. Той извади Али Соу още на почивката, пускайки австралиеца Томи Юрич, който още няма гол за червените. След това треньорът на ЦСКА направи още три офанзивни смени.

Това не донесе ефект, като "Локомотив" беше по-опасният тим на терена. ЦСКА продължи да няма точен удар, но ситуацията се промени след изгонването на Милош Петрович от гостите за втори жълт картон.

Благодарение на численото си предимство червените се настаниха в полето на "Локомотив". В 83-ата минута резервата Тиаго Родригеш вкара с красиво изпълнение от границата на наказателното поле.

Той намери топката от движение и не остави шансове на Мартин Луков.

Дневник