Дерби между ЦСКА и "Левски" ще предложи първия кръг от плейофите в Първа лига. Това отрежда системата, по която ще играят първите шест тима в таблицата след края на редовния сезон. Червените и сините завършиха съответно трети и четвърти.

Още в първия кръг ЦСКА ще бъде домакин на сините на Националния стадион "Васил Левски".

Заради близо тримесечната пауза, породена от коронавируса, плейофите в Първа лига ще се играят в съкратен формат от пет кръга, вместо от 10.

Дотук и двете дербита между червени и сини през сезона завършиха наравно. В осмия кръг на 1 септември 2019 г. двата тима направиха 2:2, въпреки че "Левски" поведе рано с 2:0. На 15 февруари при подновяването на първенството след зимната пауза, срещата завърши 0:0.

Двубоят ще бъде през уикенда, като Българският футболен съюз все още не е публикувал програмата за втората фаза на първенството.

Останалите мачове в първия кръг от плейофите са "Локомотив" (Пловдив) - "Славия" и "Лудогорец" - "Берое. Тимът от Разград влиза в тях с аванс от 12 точки пред "Локомотив" и ЦСКА, и може да си осигури предсрочно девета поредна титла още през уикенда.

В долната половина на класирането осемте тима ще бъдат разделени в две групи от по четири отбора. В група А попадат "Черно море", "Етър", "Царско село" и "Витоша", като съставът от Бистрица е сигурен изпадащ във Втора лига.

В група Б са "Арда", "Ботев" (Пловдив), "Ботев" (Враца) и "Дунав".

Първите два тима от всяка група играят помежду си за определяне на крайното класиране от 7-о до 10-о място. Седмият получава и право да участва в плейоф за Лига Европа. Завършилите на 12-о и 13-о място след втората фаза играят бараж срещу втория и третия от Втора лига.

Дневник