Притежанието на 35 процента от акциите на "Левски" задължава Константин Папазов да намери начин как да бъде полезен на клуба. Това каза баскетболният треньор, който получи втория най-голям дял от акциите от новия собственик Наско Сираков.

През миналата седмица Сираков обяви, че ще задържи 51% от акциите, като този пакет ще бъде неприкосновен. Други 35% ще даде на Папазов, "на който има повече доверие, отколкото на самия себе си".

"Притежател на 35% на тези акции не гледам като на лична изгода, а как да бъда полезен на "Левски" и как да намерим решение за бъдещето на "Левски". Показал съм, че едва ли има някой, който да е по ентусиазиран от мен", каза Папазов пред БНР.

Ходът на Сираков доведе до реакция от феновете на "Левски", които призоваха Сираков да даде 35-те процента на тръст "Синя България", а не на Папазов. По думите на баскетболния треньор това ще стане само при съгласие от Сираков и срещу номинала на акциите, който да влезе в клубната каса.

"Нито за момент не гледам на тези акции като на собствени акции или лична облага. Как бих се разделил с акциите, които притежавам? Срещу финанси, които ще влязат в касата на клуба. Цената на акциите е тази, която е на номинал на тази акция. С колкото и процента да се разделя, ще бъде със съгласието на Наско Сираков. Номиналът на тези акции е 30 милиона 699 хиляди е целият пакет. Това е 35%, или около 10 милиона и 700 хиляди", добави Папазов.

Дневник