Откритото първенство по тенис на САЩ (US Open) ще се проведе по първоначалния си график между 31 август и 13 септември. Американската тенис асоциация, която е организатор на турнира, изчаква официално разрешение от властите.

По информация на списание "Форбс" мъжката и дамската тенис асоциации ATP и WTA работят съвместно с организаторите за провеждане на турнира. По всяка вероятност US Open ще бъде без публика.

Все още предстои да се изчистят няколко важни въпроса. Един от тях е ще бъдат ли поставяни тенисистите и техните екипи под 14-дневна карантина при влизане в страната. Това е пряко свързано и с възможността за тренировки.

"Следваме всяка стъпка от процедурата, която трябва да направим, с голямата надежда, че можем да обявим: Откритото първенство на САЩ ще се играе в редовно насрочената дата", заяви говорителят на USTA Крис Уайдмайер, цитиран от "Ройтерс".

Някои от водещите играчи в света заявиха, че няма да пътуват до САЩ. Световният №1 Новак Джокович обясни, че провеждане на турнира би било невъзможно предвид крайните мерки.

Друг от състезателите, който не е сигурен за участието си в САЩ, е Рафаел Надал.

Пандемията от коронавирус вече доведе до промяна в календара. "Уимбълдън" беше отменен за пръв път след Втората световна война. "Ролан Гарос" предприе промяна и ще се проведе в края на септември.

Дневник