Една година и четири дни (370 дни), толкова Ивайло Петков се задържа като спортен директор на "Левски". От клуба съобщиха, че се разделят със спортно-техническия директор, като освобождаването му вече е оформено официално.

Още през миналата седмица новият главен акционер Наско Сираков съобщи, че "Левски" ще се раздели с Петков. Това се случи часове след загубата от "Локомотив" (Пловдив) в полуфинал в турнира за Купата на България.

За едногодишния си предстой Ивайло Петков се запомни и със съмнения, че изпълнява мениджърска дейност, което е против разпоредбите и води до конфликт на интереси. Преди да започне работа в "Левски" бившият национал беше футболен агент, а назначаването му на "Герена" се забави документално именно заради прекратяване на мениджърския му лиценз.

В момента сините преговарят за раздяла и с треньора Петър Хубчев, който вече не води първия отбор. Последният мач на Хубчев беше именно с "Локомотив", а през уикенда тимът беше воден от Георги Тодоров. Срещу "Арда" в неделя "Левски" успя да запише първа победа от шест месеца.

Дневник