"Байерн" (Мюнхен) триумфира с юбилейна 30-а титла в Бундеслигата след победа с 1:0 над "Вердер" в двубой от междинния 32-и кръг. Два мача преди края баварците са недостижими на върха с аванс от 10 точки пред "Борусия" (Дортмунд).

Единственото попадение на "Везерщадион" отбеляза Роберт Левандовски в 43-ата минута.

Срещата беляза 11-ата поредна победа на "Байерн" и общо 18-и мач, в който баварците са непобедени.

Титлата е осма поредна за "Байерн", а тимът може да преследва требъл, като е на финал за Купата на Германия и почти сигурен четвъртфиналист в Шампионската лига.

Треньорът на баварците Ханс-Дитер Флик става едва третият в историята на баварците, който е печелил титлата и като футболист. В своята кариера Флик е четирикратен шампион с тима.

През целия двубой "Байерн" доминираше на терена и не даде шанс на застрашения от изпадане "Вердер". Преди почивката домакините дори не стигнаха до точен удар към вратата на Мануел Нойер.

"Байерн" се отчете с няколко пропуска, но в 43-ата минута стигна до гол.

Централният защитник Жером Боатенг намери технично Роберт Левандовски в наказателното поле. Полският нападател овладя и падайки на тревата прати топката в мрежата на домакините - 0:1. За Левандовски това беше и 31-и гол през сезона.

След почивката "Байерн" продължи да бъде много по-убедителен. Бенжамен Павар пропусна най-доброто положение да удвои преднината на гостите.

В 79-ата минута надеждите на "Вердер" да вземе нещо се увеличиха. Това се случи след спорно изгонване на Алфонсо Дейвис, което остави баварците с човек по-малко.

"Вердер" се активизира в заключителните минути и се наложи Нойер да прави ефектно спасяване в 90-ата минута след изстрел с глава на Юя Осако.

Дневник