Четири тима, разделени от едва три точки ще се борят за вторто място в класирането на Първа лига. Ситуацията се завърза, след като "Славия" победи "Локомотив" (Пловдив) с 1:0 като гост в първия кръг на плейофите.

Белите се наложиха с гол на Радослав Кирилов и взеха четвърта победа в последните си пет срещи.

След 30 кръга ЦСКА е втори с 51 точки, следван от "Левски" и "Локомотив" с по 50, а "Славия" има 48. Далеч напред е "Лудогорец" с 62 точки и мач по-малко, като още в неделя може да спечели девета поредна титла.

В следващите си два мача белите се изправят именно срещу другите си преки съперници. Първо приемат ЦСКА, а след това гостуват на "Левски". "Локомотив" мислеше повече за предстоящия полуфинален реванш за Купата на България срещу сините, въпреки че треньорът Бруно Акрапович разчиташе на най-добрите си играчи.

Едва за втори път през сезона "Ломомотив" не успя да вкара като домакин. Черно-белите, които имат най-силната атака в Първа лига, допусна поражение вкъщи за пръв път от 13 месеца.

Футболистите на Акрапович направиха много пропуски, като най-чистото положение се откри пред Анте Аралица.

"Славия" наказа неточностите на домакините в 76-ата минута. Тогава Георги Йомов открадна топката в средата на терена и изведе Радослав Кирилов, а фланговият играч вкара с удар в далечния ъгъл.

Дневник