От голямо очакване за празненства по случай спечелването на първа титла във Висшата лига от 30 години насам до страх, че сезонът ще бъде нулиран и няма да бъде определен шампион.

В последните няколко месеца емоциите около "Ливърпул" бяха на двата полюса. Мечтата на мърсисайдци е близо, но пандемията отложи и дори застраши постигането й.

Днес тимът на Юрген Клоп ще поднови търсенето с местно дерби. Пред празните трибуни на "Гудисън парк" червените ще се изправят срещу "Евертън" от 21 ч., като мачът ще бъде излъчен пряко по Diema Sport 2.

В навечерието на двубоя Клоп заяви, че играчите му са напълно заредени и готови да преследват целта. Германският специалист също подчерта, че у него е имало страх от евентуална отмяна на сезона.

"Когато се наложи да останем под карантина, не мислех и за секунда, че сме близо до титлата, защото това не беше важно в онзи момент. Започнах да се притеснявам, когато хората заговориха за нулиране на сезона. Усетих го физически. Не очаквате да получите титлата като подарък. Не искахме да я спечелим на база коефицент от точки спрямо мачове, така че бяхме много щастливи, когато беше решено, че можем да играем отново", каза Клоп.

Девет кръга преди края "Ливърпул" има 82 точки и води с 22 пред втория "Манчестър сити". Мърсисайдци се нуждаят от шест точки, за да си гарантират титлата.

До края на сезона "Ливърпул" ще преследва и няколко рекорда. Съставът на Клоп може да подобри върховите постижения по точки (100), победи (има 27, а рекордът е 32) и най-голяма разлика пред втория.

Дневник