"Гледам тези снимки и се чудя - как е възможно това? На коя планета живееш, Джокович. В коя част на света е позволено това, при условие, че ние седим у дома и се пазим, за да не заразим близките и любими хора".

Така тенисистка от Нидерландия Кики Бертенс реагира на организираните от Новак Джокович турнири "Адриа тур". Световният №1 събра някои от най-изявените тенисисти в момента за надпреварите в Белград и Задар, където има и много публика.

Според Бертенс, която е №7 при дамите, това е недопустимо. Тя не е съгласна с поведението на Джокович и заради намерението на сърбина да не играе на US Open, след като мерките в САЩ срещу коронавируса са най-строги.

"В същото време Новак ни поучава за мерките около US Open, кани се да не пътува за турнира. Лидерът в мъжкия тенис не дава най-добрия пример", добави Бертенс.

В последните дни много издания в Европа критикуваха турнирите, организирани от Джокович. Част от критиките бяха за големия брой зрители допуснати до кортовете, както и партито в клуб в Белград, което имаше след турнира в сръбската столица.

Дневник