Нападателят на ЦСКА Томи Юрич е дал положителна проба за коронавирус, съобщават Нова телевизия и Би Ти Ви. Австралийският национал не взе участие в съботното дерби с "Левски", след като ден по-рано е съобщил на ръководството, че има температура.

След мача с "Левски", завършил 3:3, червените съобщиха че превантивно не са включили Юрич и Стефано Белтраме, като и двамат са се оплакали, че имат температура.

По информация на "Дневник" в събота вечерта от ЦСКА са получили отрицателни резултати за пробите на Юрич и Белтраме. Червените съобщиха, че ще излязат с официално становище след 17 часа.

"Вчера (в петък) първо, сутринта, лекарят на отбора ме повика и ме уведоми, че Юрич е болен и има температура - 38 градуса. След тренировка и Белтраме се оказа с температура 38 градуса. Имам опасения за коронавирус. Надявам се, че не е. Правени са тестове", каза в събота треньорът на червените Милош Крушчич.

По информация на Нова телевизия в момента целият отбор на ЦСКА е изолиран на тренировъчната си база в Панчарево.

Юрич има седем гола, откакто се присъедини към ЦСКА, а за последно игра срещу "Локомотив" (Пловдив) преди седмица.

Според разписанията на медицинските власти, определени преди подновяването на сезона в Първа лига, при положителен тест за COVID-19 играчът трябва да бъде веднага изолиран и да се установят контактните му лица.

Дневник