"Лудогорец" е шампион на България за девета поредна година, след като си гарантира титлата в Първа лига четири кръга преди края на сезона. Тимът на Павел Върба надигра "Берое" на своя стадион в Разград с 2:1 в първото си домакинство от плейофите.

Успехът не дойде толкова лесно за шампионите, които трябваше да правят обрат. След 45 минути "Лудогорец" изоставаше, като "Берое" вкара в 28-ата минута чрез Алиуне Фал. С две попадения в рамките на две минути "Лудогорец" стигна до обрат. Каули Оливейра и Мавис Чибота бяха точни в 60-ата и 62-ата минута.

Мачът изгледа собственикът на шампионите Кирил Домусчиев, който в последните години по-рядко присъства на срещи от първенството.

С деветата си поредна титла "Лудогорец" изравнява рекорда в българския футбол, който принадлежеше на ЦДНА, ставал шампион между 1954 и 1962 г.

Преди двубоя "Лудогорец" се нуждаеше само от точка, за да е шампион, след като ден по-рано "Локомотив" (Пловдив) загуби от "Славия". При оставащи четири кръга през сезона тимът от Разград е недостижим на върха с аванс от 14 точки.

В срещата "Лудогорец" имаше пълно надмощие, но през първата част "Берое" откри. Георги Терзиев не успя да изчисти топката, позволявайки на Алиуне Фал да му я отнеме. Нападателят на "Берое" се пребори и я прокара зад вратаря Владислав Стоянов от малък ъгъл.

Попадението беше и единственият точен удар на "Берое" преди почивката.

През втората част "Лудогорец" вдигна оборотите, обсади вратата на "Берое" и вкара два гола в рамките на само две минути.

Час след началот на мача Вандерсон намери Каули Оливейра на границата на наказателното поле, той залъга бранител и с хубав удар в долния ляв ъгъл не остави шансове на стража на гостите - 1:1.

Точно 83 секунди след попадението на бразилеца шампионите вкараха още веднъж. Мавис Чибота се разходи между няколко бранители на "Берое" и с удар по тревата реализира за втори път.

До края на мача "Берое" потърси поне точка, но включването на Мартин Камбуров също не помогна на тима.

Дневник