След положителната проба на Григор Димитров заразени с коронавирус са още треньорът му Кристиан Гро и хърватският тенисист Борна Чорич. 23-годишният състезател, който в събота игра срещу българина в първия мач от демонстративния турнир от "Адриа тур" в Задар, обяви новината в своя "Инстаграм".

По информация на хърватските медии сред заразените е и фитнес треньорът на Новак Джокович - Марко Паники. След новината за положителната проба на Димитров в неделя са били направени общо 22 теста на тенисисти и хора от техните щабове, като Джокович, е отказал да се изследва, тъй като се чувствал в добро здраве.

Сърбинът продължава да понася критики за организирането на демонстративните турнири в Белград и Задар след разхлабването на мерките. Джокович е обвиняван е в безразсъдство заради допускането на много хора за турнирите и неспазването на социална дистанция, както по трибуните така и при дейностите на състезателите извън корта.

Широко обсъждан беше купонът в дискотека в Белград след турнира в сръбската столица. Въпреки критиките Джокович обясняваше, че всички мерки са били спазени.

"Всичко беше в рамките на закона и в съответствие с мерките за безопасност, всички предписания от правителството бяха спазени", каза Джокович след турнира в Белград.

Между надпреварите в сръбската столица и Задар Димитров се прибра в родния си град Хасково, където остана на 16 и 17 юни.

Главният здравен инспектор Ангел Кунчев обяви на пресконференция, че всички, които са били в контакт с българския тенисист, са поставени под наблюдение и карантина, като ще бъдат изследвани. По думите му Димитров, който в момента е в Монако, където живее, е 38-ият положителен случай за област Хасково и въпреки притесненията на хората не е необходимо масово тестване.

"Не мога да си обясня тези желания за масови скрийнинги заради това, че Григор Димитров е дал положителен тест", добави Кунчев.

Дневник