Мерките за посещение на футболните мачове отново се затягат. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че ще се допускат до 1000 души в сектор.

От "Левски" и ЦСКА веднага излязоха с информация за продажбите на билети, тъй като в следващите два дни им предстоят домакинства в реваншите за Купата на България - срещу пловдивските "Локомотив" и "Ботев" съответно.

Първоначално разпоредбите бяха след завръщането на футбола мачовете да са пред празни трибуни. Тогава привърженици поискаха допускане на запалянковци и министерството на здравеопазването се съгласи - най-напред беше позволено стадионите да се пълнят на до 30% от капацитета им, а след това на до 50%.

Още в първите срещи се видя, че изискванията за спазване на разстояние между хората не се изпълняват. Тогава институциите си прехвърляха топката.

"На футболните мачове ще се позволява до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция", каза Ананиев на брифинга, на който бяха представени новите мерки.

"При останалите спортни състезания на открито използваемостта на местата да е до 50% или ако няма седалки, тогава да се спазва отново физическата дистанция от метър и половина", добави той.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев се изказа критично за поведението на запалянковците, присъствали на дербито между ЦСКА и "Левски" (3:3). По думите му резултатите от струпването на феновете "няма да се забавят".

Кунчев изтъкна, че ще трябва да има и контрол, тъй като "се оказа, че не можем да разчитаме на съвестта на хората".

Отговорът на "Левски" и ЦСКА

От "Левски" обявиха, че се спира продажбата на билети за реванша срещу "Локомотив".

"При получаване на допълнителна информация в клуба относно провеждането на футболните двубои в България "ПФК Левски" ще информира допълнително своите привърженици", заявиха сините.

От ЦСКА посочиха, че предвид промяната повече билети за мача с "Ботев" за секторите Г и Б вече няма да се продават, а за секторите А и В има ограничени места.

Дневник