След рекордната сделка за телевизионните права, подписана през 2016 г., Бундеслигата сключи нов договор с по-ниски параметри. За периода от сезон 2021-22 до 2024-25 36-те професионални клуба от първото и второто ниво на германския футбол ще си разделят по 1.1 милиарда евро за всеки от четирите сезона.

Общата стойност на споразумението е 4.4 милиарда евро, което е с 240 хиляди по-малко спрямо настоящия договор.

Лъвският пай отива при "Скай" и стрийминг платформата DAZN, които ще излъчат най-много мачове от германския футбол. Малък дял получава ProSiebenSat.1.

Според договора "Скай" ще излъчи по 200 мача на сезон в съботните дни, а DAZN получава правото да предава 106 двубоя в петък и неделя.

Стрийминг платформата разширява влиянието си, като за сезон 2019-20 излъчи 40 срещи като част от споразумението с "Дискавъри". Отсъствието на компанията сред играчите за новия договор означава, че от сезон 2021-22 притежаваният от нея канал "Евроспорт 2" ще спре да предава мачове от Бундеслигата на територията на България.

В каналите на медията ProSiebenSat.1 ще бъдат излъчвани безплатно по девет мача на сезон, а обществените телевизии ARD и ZDF ще продължат да показват срещи от германския футбол. Дигиталната компания Axel Springer придобива права за излъчване на обзорни предавания за първото и второто ниво.

Дневник