Остро спречкване между съотборници по време на мач не е нещо, което може да се види често във Висшата лига. А когато се стигне до подобен момент, едва ли има много мениджъри, които биха се зарадвали. Е, Жозе Моуриньо традиционно има различна гледна точка.

Веднага след последния съдийски сигнал за първото полувреме вратарят на "Тотнъм" Юго Лорис и Хьон Мин Сон влязоха в пререкание. Впоследствие Моуриньо обясни, че стражът е искал съотборникът му да се включи в подкрепа на отбраната в заключителните секунди, когато Ричарлисон от "Евертън" можеше да изравни.

Моуриньо определи станалото за "красиво" и каза, че е "много щастлив". "Вероятно това е следствие от нашите срещи. Вероятно, ако трябва някой да бъде обвинен за това, съм аз, защото бях критичен към моите момчета за това, че те не бяха достатъчно критични към себе си и към останалите. Помолих ги да бъдат по-изискващи към себе си и да изискват повече от другите", заяви Специалния пред "Скай спортс".

Той посочи, че Сон е прекрасен и отборен футболист, но в случая Юрис е бил прав да иска той да направи повече за отбора в последната минута на първото полувреме.

"Мисля, че това е нещо, което помага на отбора да израсне. За да израсне, хората трябва да изискват един от друг", каза Моуриньо.

Юрис отвърна, че няма никакъв проблем и че станалото е част от футбола. След мача двамата футболисти се прегърнаха.

"Тотнъм" спечели с 1:0 и се изкачи на осмото място с 48 точки - на седем зад петия "Манчестър юнайтед", който е в зоната за евротурнирите.

Дневник