Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще се завърне в най-популярната автомобилна надпревара. Испанецът, който в края на месеца ще навърши 39 години, ще бъде част от екипа на "Рено" през 2021 и 2022 г., съобщиха от френския тим.

Това ще е трети период на Алонсо в отбора, като в договора има опция за продължаване. С "Рено" испанецът спечели двете си световни титли през 2005 и 2006 г.

"С огромна гордост и невероятна емоция се връщам в отбора, който ми даде шанс в началото на кариерата ми и сега ми предоставя нова възможност да се върна на най-високо ниво", каза Алонсо.

Испанският пилот има 17 сезона във Формула 1, като е бил част от отборите на "Минарди", "Рено", "Мерцедес", "Ферари" и "Макларън". В кариерата си той има 311 състезания, в които е постигнал 32 победи.

Алонсо се сбогува с Формула 1 в края на ноември 2018 г., но си остави вратичка и не обяви, че оттеглянето му е окончателно.

През това време испанецът насочи усилията си към шампионата по издръжливост, два пъти беше част от отбора на "Тойота" при победите в "24-те часа на Льо Ман", а през 2020 г. участва в рали "Дакар".

Дневник