Убедителен успех срещу "Левски" предшества празника на "Лудогорец". Тимът от Разград, който стана шампион за девета поредна година, се наложи с 3:0 над сините. След мача щабът и футболистите на "Лудогорец" получиха трофея и бяха наградени за успеха си.

Шампионите стигнаха лесно до победата, като Козмин Моци отбеляза от дузпа през първата част, а през второто полувреме се разписаха Мавис Чибота и Дан Битон.

Двубоят беше изгледан от новия собственик на "Левски" Наско Сираков, който десетина минути преди края напусна трибуните на фона на слабата игра на отбора.

"Левски" е без победа срещу "Лудогорец" вече 14 поредни мача в първенството, като загубата може да струва скъпо по пътя към класиране за европейските турнири. Сините остават на второто място с 53 точки, колкото има и ЦСКА, а "Славия" е на точка зад двата отбора. Червените и белите обаче тепърва предстои да изиграят мачовете си от предпоследния кръг.

Преди двубоя Марселиньо се сбогува с публиката в Разград. След девет години със зелената фланелка бразилецът се раздели с тима. От своя страна "Лудогорец" излезе с екипи, вдъхновени от миналото, които насочват към създаването на клуба преди 75 години.

В началото Деян Лозев проби отдясно, но не успя да продължи добре атаката. Последва центриране на Франко Мазурек към Найджъл Робърта, който стреля неточно с левия крак. "Лудогорец" отговори с опасен удар на Вандерсон, който беше спасен от вратаря на сините Георги Георгиев.

В средата на полувремето Вандерсон размени подавания с Каули и влезе в наказателното поле. Крилото се промъкна лесно между двама играчи и впоследствие беше фаулиран от Мартин Райнов. Отсъдената дузпа реализира Моци.

В края на първата част "Левски" имаше възможности, но вратарят на "Лудогорец" Ренан не беше затруднен.

В 66-ата минута бърза контраатака завърши с подаване към Чибота, който се разписа с удар над плонжа на Георгиев. В ситуацията защитникът на сините Янис Каргас имаше вина, защото не успя да покрие бързо зоната си.

Интригата в мача приключи девет минути по-късно. Гостите загубиха топката в центъра и отново не се организираха добре в отбрана. С бързина в действията си "Лудогорец" се възползва, като Битон завърши головата атака.

Дневник