Ръководството на "Ботев" (Пловдив) се обърна към Националния оперативен щаб и Българския футболен съюз (БФС) с призив да бъде разрешено присъствието на публика за плейофа със "Славия". Двата отбора ще се срещнат в неделя, за да определят последния български участник в европейските турнири.

От клуба допълниха, че спазват стриктно изискванията на щаба и правителството, като изразяват своите адмирации за "начина, по който ръководните органи се справиха с тежката за страната ни обстановка".

"ПФК Ботев Пловдив се обръща към Националния оперативен щаб и БФС с молба двубоят да не се играе без публика. Нека позволим на феновете на двата тима да се насладят на сблъсъка, за който двата клуба положиха неимоверни усилия през целия футболен сезон. Футболът е за феновете и именно поради тази причина ние призоваваме привържениците да бъдат допуснати до трибуните на стадион", се казва в изявлението, публикувано на сайта на клуба.

От "Ботев" казаха още, че при позволение феновете ще бъдат настанени през една седалка или на разстояние 1.5 метра.

От 10 юли всички спортни събития на открито и закрито се провеждат без публика заради увеличения брой заразени с коронавируса COVID-19. Преди това се допускаше стадионите да приемат фенове при намален капацитет, но в повечето мачове привържениците не спазваха мерките за социална дистанция.

В понеделник от "Ботев" поискаха съдия от чужбина да ръководи решителния мач.

Дневник