Новият сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА) може да започне едва през 2021 г. Такъв план обсъжда организацията за следващата състезателна година, става ясно от документ, който Morning Consult разпространи. Той е бил разпратен до отборите от експертна група, която работи по новия сезон.

Сезон с 82 мача между март и октомври 2021 г. е един от четирите възможни сценария, които се обсъждат в момента.

Подобен вариант е предпочитан от отборите и лигата по няколко причини. Първо настоящият сезон ще има срок до средата на октомври да завърши. Мачовете в НБА ще бъдат подновени на 30 юли в увеселителния парк "Дисни уърлд" в Орландо, Флорида.

По-късно начало на следващата състезателна година ще даде възможност и за завръщане на феновете в залите. Това може да се случи при откриване на ваксина срещу коронавируса или отслабване на COVID-19.

През април проучване показа, че над две трети от американците няма да се завърнат в залите и на стадионите, ако не бъде открита ваксина срещу COVID-19. Присъствие на феновете в залите ще помогне на отборите да генерират обичайните си приходи.

Morning Consult посочва, че при начало на сезона през март ще се получи застъпване с олимпийските игри в Токио. Най-големият спортен форум трябва да се проведе между 23 юли и 8 август.

Друг от вариантите, който Лигата обсъжда е започване на сезона през декември и финал през юли. Тогава отборите сами ще преценяват дали е безопасно да допуснат феновете обратно в залите.

Дневник