"Левски" се подготвя да пусне в продажба част от акциите, които Наско Сираков обяви, че прехвърля на Константин Папазов. Те ще бъдат насочени към привържениците, заяви баскетболният треньор, цитиран от "Труд".

"Каквото зависи от нас за оцеляването, ще бъде направено. Спекулираше се, че едва ли не ще получаваме помощ от небето, а такова нещо не се случва", заяви Папазов и обясни, че и занапред ще се разчита на привържениците.

Сираков получи мажоритарния пакет акции (86.6%) от Васил Божков. След това той обяви, че ще задържи 51%, а 35% ще даде на Папазов.

"Пускаме 5 или 10% в продажба, но ако има голяма компания, която е готова да вземе повече, аз съм готов въобще да се разделя с тях. Ще си оставя една акция за спомен. Повече яснота ще има след избора на нов надзорен съвет, което ще се случи на общото събрание в петък", каза Папазов.

"Левски" е в много тежко положение, като се увеличават притеснителните сигнали. След последния мач за сезона треньорът Георги Тодоров призна, че бъдещето е неясно. Отговори за следващите стъпки се очакват на общото събрание след два дни.

"Единственото нещо, което може да попречи на "Левски" в момента, е да не бъде изряден към държавата. Това наистина може да събори клуба. Трябва да бъдем безупречни, както бяхме до момента, благодарение на привържениците", добави Папазов, според когото "Левски" ще успее да подобри рекорда си от продадени сезонни карти.

Според думите му до фалит на клуба може да се стигне, ако някой от кредиторите прояви претенции. Играчите не са получавали заплатите си от няколко месеца. "Авторитетът на Наско Сираков е доказан и съм убеден, че нито един футболист от настоящия отбор няма да посмее да заведе дело срещу клуба", заяви баскетболният треньор.

Дневник