Собствениците на "Левски" Наско Сираков и Константин Папазов гарантират, че няма вариант сините да ползват лиценза на друг клуб. Това заяви баскетболният треньор, който говори по темата за бъдещето на клуба.

"Смятам, че не е толкова огромна заплахата за фалит на "Левски", както се пише по медиите", заяви Папазов пред "Дарик".

Задълженията на "Левски" са около 24 млн. лева. Сираков и изпълнителният директор Павел Колев няколко пъти говориха за това, че голямата опасност е свързана с текущите задължения, които продължават да се трупат заради липсата на приходи.

"Наско Сираков и аз гарантираме, че не съществува опция да вземем лиценз на друг клуб. "Левски" е минал пред различни перипетии в историята си. Най-лесният начин феновете да помогнат е, като купят абонаментни карти. Засега няма индикации да дойде човек с 5 милиона (лева). Ще бъде много по-трудно, но ще е по-истинско. Сега има възможност "Левски" да бъде сам и автентичен - без да целуваме ръката на някого", каза Папазов.

Той добави, че "Левски" винаги се е старал да бяга от политиката. "Сега имаме идеалната възможност сами да се справим", посочи Папазов.

Според него трябва да се въведат ограничения в заплатите, за които говори и Сираков. "10 хиляди лева максимум е разумна сума за таван на заплатите", добави баскетболният треньор.

Подробности за плановете на собствениците на "Левски" за бъдещето на клуба се очакват в петък, когато е общото събрание.

Дневник