Ако финансовата ситуация в "Левски" не се промени, клубът ще бъде принуден да подаде молба за несъстоятелност. Това заяви изпълнителният директор на сините Павел Колев при представяне на видеоклип, свързан с инициатива за дарения, която е насочена към българите в чужбина.

"Конкретен срок за подаване на молба за несъстоятелност няма. Това в някакъв момент ще стане неизбежно, ако ситуацията в "Левски" не се промени. Ако ме питате за конкретна дата, няма такава, но за всички е ясно, че в някакъв момент това ще трябва да се случи. И този момент не е далеч", каза Колев.

Той обясни, че "Левски" е коректен платец към всичките си партньори, но липсата на средства пречи в желанието на клуба да бъде коректен към служителите си.

"Левски" се намира в много тежко положение, като се увеличават притеснителните сигнали. След последния мач за сезона треньорът Георги Тодоров призна, че бъдещето е неясно, а отговори за следващите стъпки се очакват на общото събрание в петък.

Задълженията на "Левски" са около 24 млн. лева, но голямата опасност е свързана с текущите задължения, които продължават да се трупат заради липсата на приходи. Като мярка за спасение от клуба обмислят да пуснат в продажба част от акциите, които собственикът Наско Сираков обяви, че прехвърля на Константин Папазов.

Колев, според когото футболистите могат да си тръгнат по всяко време заради неизплатени заплати, добави, че за приходи клубът разчита предимно от дейности, свързани с феновете.

"Малко над 300 абонаментни карти са продадени. По около 100 на ден. Те се продават в онлайн магазина и може българите в чужбина също да си набавят. Обаждали са се българи от всички краища на света, за да предлагат помощта си за "Левски". Ситуацията в "Левски" е такава, че разчитаме основно на това, което клубът може да предложи на привържениците си като продукт и съответно тяхното желание да помогнат", каза още Колев.

При представянето на видеото за новата инициатива за дарения Сираков заяви, че приходи може да дойдат от продажба футболисти. По думите му потенциални спонсори са се отказали от преговори с клуба след заявен първоначален интерес. Откакто Сираков се завърна на "Герена", сините подписаха един спонсорски договор - с компанията за онлайн залози "Палмс бет".

Дневник