"Реал" (Мадрид) е шампион на Испания, триумфирайки с титлата кръг преди края на сезона. Мадридчани надвиха "Виляреал" с 2:1 на своята база във Валдебебеса с два гола на Карим Бензема. Френският нападател се разписа в 29-ата и 77-ата минута от дузпа. За гостите точен беше Висенте Ибора.

Тимът на Зинедин Зидан е недостижим на върха кръг преди края на сезона, след като има аванс от седем точки пред "Барселона". По същото време каталунците изненадващо загубиха с 1:2 от "Осасуна" на своя "Камп ноу".

Титлата е 34-а рекордна за кралския клуб. За последно "Реал" триумфира през сезон 2016-17, когато начело отново беше Зинедин Зидан.

Френският специалист печели 11-и трофей, откакто е треньор на "Реал".

"Реал" откри в 29-ата минута след груба грешка на защитата в жълто. Лука Модрич изведе хубаво Карим Бензема, а французинът се разписа с плътен удар по тревата. Преди почивката "Реал" контролираше напълно двубоя, а гостите отправиха едва един удар за 45 минути, който дори не беше точен.

Втората част предложи повече битка, като "Реал" се нуждаеше от сигурност. В 77-ата минута домакините вкараха втори гол, този път от дузпа.

Серхио Рамос спечели дузпа и сам се нагърби с изпълнението ѝ. Капитанът на "Реал" реши да действа триково и не стреля, а я докосна, давайки шанс на Бензема да се разпише. Попадението обаче не беше зачетено заради навлизане в наказателното поле на двама играчи от "Реал".

При повторното изпълнение Бензема застана зад топката и не остави шансове на вратаря - 2:0.

Само седем минути след втория гол на Бензема "Виляреал" намали с хубаво изпълнение на Висенте Ибора с глава.

До края на мача Тибо Куртоа се превърна в герой за "Реал". Белгиецът отрази много опасни удари на "Виляреал", като направи и двойно спасяване в ключов момент. Преди това Куртоа получи много тежък удар и в главата, но успя да доиграе двубоя.

В края попадение на Марко Асенсио беше отменено.

По същото време "Барселона" направи много слаб мач с "Осасуна". Каталунците изоставаха след едва 15 минути, когато гостите откриха с хубав удар на Хосе.

Най-доброто положение за "Барселона" преди почивката беше удар от фаул на Лионел Меси, срещнал гредата. В 62-ата минута аржентинецът се поправи и беше точен точно след свободен удар.

В 77-ата минута "Осасуна" остана с човек по-малко заради червен картон на Енрик, но това не спря гостите. В добавеното време гостуващият тим стигна до трите точки след гол на Роберто Торес.

Дневник