За шеста поредна година "Пампорово байк фест" ще събере най-добрите състезатели в планинското колоездене от България и чужбина. Събитието започва в четвъртък и ще продължи до неделя (19 юли).

За участие във фестивала са се записали над 120 души от всички краища на България, като има и представители от Франция, Гърция, Турция, Румъния и Сърбия.

Състезанието е част от календара на Международния колоездачен съюз и ще носи точки за световната ранглиста. По време на събитието ще се проведат още две дисциплини - първата за годината надпревара от "Виваком даунхил серии" за годината и третият кръг от детските серии по спускане.

Трасето е обособено под връх Снежанка и е с дължина близо 2 км. Организаторите го определят като едно от най-атрактивните и предизвикателни в страната. Участниците ще бъдат разделени в осем състезателни категории.

За пръв път финалите в неделя ще бъдат излъчени на живо. Прякото предаване ще започне в 14.30 ч. във "Фейсбук" страниците на "Велопарк Пампорово" и "Виваком даунхил серии".

С "Пампорово байк фест" и заработването на лифтовете ще бъде даден официален старт на летните приключения в курорта. Сред тях е специализираният парк за планинско колоездене "Велопарк Пампорово". Той предлага голямо разнообразие от трасета и маршрути с различни нива на трудност и обща дължина от над 35 км.

Дневник