"Монтана" е вторият нов член на Първа лига, след като спечели плейофа за влизане в елита. Съставът от Втора лига надигра намиращият се в тежка финансова криза "Дунав" (Русе) с 4:1.

Това е вторият нов участник в елита след "ЦСКА 1948", който влезе директно като лидер във втория ешелон.

"Монтана" се завръща в Първа лига след отсъствие от три години. За последно тимът игра в елита през сезон 2016-17, а година по-рано игра и финал за Купата на България.

Мачът се игра на стадион "Славия" в София, а головете за "Монтана" отбелязаха Владимир Айтов, Тони Тасев, Николай Минков и Атанас Илиев. През целия двубой "Дунав" игра по-слабо, а мачът беше под въпрос, след като играчите от Русе се колебаеха дали да пътуват заради неизплатени заплати.

Айтов откри резултата в 28-ата минута. Той се разписа с глава след центриране от фаул на Тасев.

Малко преди почивката Тасев отбеляза второ попадение за "Монтана". Нападателят получи хубаво подаване от Николай Цветков, финтира вратаря и се разписа на празна врата.

След почивката Николай Минков вкара в 69-ата минута с хубав изстрел от далечно разстояние. Tаранът Атанас Илиев вкара в 82-ата минута.

Крайният резултат оформи Фернандо Кавалканте в 87-ата минута. Той се възползва от неточност в защитата на "Монтана" и реализира почетен гол за "Дунав".

Днес във втория бараж един срещу друг се изправят "Царско село" и "Септември" (София).

Дневник