"Лийдс" е първият нов участник във Висшата лига, след като си гарантира завръщането в елита на английския футбол. Отборът от Западен Йоркшир се завръща на най-високото ниво след 16-годишна пауза. Това е възможно, след като в петък преследвачът "Уест Бромич" загуби от "Хъдърсфийлдс" с 1:2 в предпоследния си мач.

"Лийдс" е начело в Чемпиъншип и преди изиграването на двата си последни мача има аванс от пет точки пред "дроздовете". Съставът на Марсело Биелса гостува на "Дарби каунти" и приема "Чарлтън" до края на сезона.

Дотук тимът има 26 победи, девет равенства и девет поражения, като е с най-добрата защита в Чемпиъншип - допуснати 34 гола след 44 срещи.

"Лийдс" играеше неизменно във Висшата лига от 1992 до 2004 г. Тимът записа силни класирания и паметни участия в европейските турнири преди да изпадне във финансова криза. Това доведе до пропадане до третото ниво на английската футболна система - Лига 1.

Клубът е трикратен шампион на Англия, като за последно спечели титлата през 1992 г., последната година в старата Първа дивизия.

Дневник