Роджър Федерер не мисли за отказване от тениса и ще продължи да играе и догодина. Това обяви дългогодишния треньор на Маестрото Северин Люти, който е част от екипа му. В последната година се спекулираше, че швейцарецът, който ще навърши 39 години през август, ще сложи край на кариерата си след сезон 2020.

"Нито за момент той не е говорил за оттегляне от тениса. Това би било една голяма промяна в неговия начин на живот. Не съм чул той да е казвал, че е изморен от всички пътувания и участията на турнири. Роджър обича много тениса, наслаждава се да се вижда с много хора", коментира Люти, който е част от екипа му от 2007 г.

В момента Федерер се възстановява от операция на коляното, която го изважда от участие на турнири до края на сезона. Маестрото вече заяви, че работи с поглед към 2021 г.

Тогава той ще се опита да спечели и златен медал на олимпийските игри в Токио, който е единственото голямо отличие, липсващо в кариерата му.

Според Люти принудителната пауза може да му се отрази благоприятно.

"Факт е, че ситуацията може доведе до паралел с 2016 г. Тогава Роджър не игра дълго време, но се завърна много силен през 2017 г. и спечели два турнира от Шлема. Истината е, че тази контузия дойде в най-добрия момент, защото така или иначе сега няма турнири", добави Люти.

Дневник