Задълженията на "Левски" продължават да се увеличават и ситуацията пред клуба остава неясна, това обяви Константин Папазов, който през миналата седмица официално влезе в Надзорния съвет на клуба. Баскетболният треньор трябва да получи и 35% от акциите на клуба от Наско Сираков, с което да стане вторият най-голям акционер.

"За съжаление дълговете не са 4-5 милиона, а вече са 5 милиона и 800 хиляди лева. Трябва сами да си събираме парите и да се оправяме", каза Папазов пред "Нова".

Става въпрос за текущите задължения, натрупани от началото на годината, и дълговете към Националната агенция за приходите (НАП). През юни Сираков обясни, че те са 4.4 милиона лева и се изплащат по споразумение за разсрочване.

Общата задлъжнялост е над 20 милиона лева, но според Сираков това не е толкова притеснително. На Общото събрание на клуба той обясни, че най-притеснителни са натрупаните дългове след оттеглянето на генералния спонсор "Национална лотария".

"Появихме се и отървахме "Левски" от мъртвата хватка на неизвестността с акциите на Божков. Но какво наследихме? Липса на благодетел, ситуацията с коронавируса и цялата обстановка в държавата. И затова "Левски" плаща скъпо сега. От неизвестността пред бизнеса страда нашият клуб. Касата на клуба е празна, това е истината. Тя може да бъде напълнена чрез голям рекламен договор. Поне 10 фирми си мечтаят и искат да помогнат, защото "Левски" е най-големият потребител в България. Всички обаче чакат да има някаква яснота", каза още Папазов.

Дневник