Красимир Георгиев преустанови опита си да направи самостоятелно бягане през страната от запад на изток с дължина над 500 км. Ултрамаратонецът е спрял в ранните часове на неделя след инцидент с автомобил.

Георгиев заяви пред "Дневник", че заради близостта на превозното средство е реагирал инстинктивно и се е отместил от пътното платно, като при падането е наранил дясното си рамо. Инцидентът е станал на около 20 км преди Плевен, като впоследствие ултрамаратонецът е стигнал до града, но не е могъл да продължи.

"Автомобилът мина на сантиметри от мен с висока скорост, уплаших се, опитах да се дръпна настрана и си паднах на рамото в дълбоката канавка. Светех отвсякъде, имах челник, а на пътя нямаше никого. Беше 2-3 през нощта по прав път и нямаше идващи коли. Можеше да мине вляво, защото пътят беше широк", каза Георгиев пред "Дневник".

Той допълни: "Нямаше как да продължа с това рамо, защото и раницата ми тежеше 14 кг. Усещах го почти добре, като ходех, но след като се затичах, ми друсаше от тежестта и не можех да си мърдам ръката".

Ултрамаратонецът, който не планираше да спи по време на изпитанието, измина около 130 км от дистанцията, като посочи, че се чувствал добре по време на бягането.

Георгиев, който започна изпитанието в петък (17 юли) от Козлодуй, си беше поставил за цел да пробяга 500 км за по-малко от пет дни, като останалата част от дистанцията до брега на Черно море да премине в по-бавно темпо.

Той определи начинанието като "почивка" в желанието да остане насаме с мислите си и да види красотата на Добруджа, тъй като никога не е бил в този край на България.

Дневник