"Левски" започна подготовка за новия сезон в Първа лига с голяма неяснота около бъдещето на клуба и липсващи футболисти. Сред отсъстващите за първата тренировка бяха Насиру Мохамед, Франко Мазурек и контузеният Холмар Ейолфсон.

Полузащитникът Мартин Райнов се появи за началото на подготовката, като по-късно от "Левски" обявиха, че 28-годишният играч вече не е част от сините. На футболиста е бил предложен нов договор, но той е отказал с мотив, че иска да продължи кариерата си в чужбина, пише още в сайта на отбора.

Според непотвърдена информация в петък от клуба са платили част от заплатите на Ейолфсон, Паулиньо, Станислав Иванов, Найджъл Робърта и Стайн Спиерингс, като петимата вероятно ще бъдат продадени през лятото.

Към сините се присъединиха преотстъпените Деян Иванов, Илия Димитров и Атанас Кабов.

Стартът на новия сезон ще бъде даден на 7 август. В първия си мач "Левски" приема "Берое".

Групата за първата тренировка на стадион "Георги Аспарухов": Николай Михайлов, Георги Георгиев, Иван Андонов, Ивайло Найденов, Деян Лозев, Иван Горанов, Деян Иванов, Йоанис Каргас, Костадин Илиев, Стайн Спирингс, Илия Юруков, Мартин Райнов, Симеон Славчев, Патрик Галчев, Марин Петков, Мартин Петков, Паулиньо, Здравко Димитров, Станислав Иванов, Станислав Костов, Атанас Кабов, Илия Димитров и Найджъл Робърта.

Дневник