Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп беше избран за най-добър в Англия от Асоциацията на мениджърите, след като изведе отбора си до първата му титла от три десетилетия. Червените стъпиха на върха седем кръга преди края, завършиха с 18 точки пред втория "Манчестър сити" и подобриха няколко рекорда.

Клоп изпревари в анкетата аржентинеца Марсело Биелса, успял да върне "Лийдс" в елита.

"Изключително поласкан съм да спечеля, благодарен съм за отличието "Сър Алекс Фъргюсън", носещо името на човека, на когото се възхищавам толкова много", каза германецът. Той благодари на хората в щаба си, които правят екипа "наистина специална група от мозъци".

"Обичам да работя с моите треньори, футболисти и с всички в "Ливърпул" и, разбира се, съм благодарен за подкрепата от всички наши прекрасни привърженици", добави Клоп.

Сър Алекс Фъргюсън поздрави мениджъра на "Ливърпул" и заяви, че му прощава за това, че го е събудил в 3.30 през нощта, за да му каже, че е станал шампион. "Благодаря ти. Ти наистина го заслужаваш", каза бившият мениджър на "Манчестър юнайтед".

Биелса получи наградата за най-добър в Чемпиъншип, а Ема Хейс заслужи отличието за най-добра в женската лига след дубъла на "Челси".

Дневник