Левски" се раздели с нападателя Станислав Костов и защитника Деян Лозев. От клуба съобщиха, че договорите на двамата са прекратени по взаимно съгласие.

Костов беше футболистът с най-много голове в сегашния състав на "Левски". Нападателят се присъедини към сините в началото на 2018 г., като отбеляза 27 попадения в 69 мача във всички турнири, а през сезон 2018-19 стана голмайстор в първенството с 24 гола.

Тежка контузия в края на 2019 г. обаче го извади от ритъм и той не успя да върне предишната форма, в края на юни се появи информация за напрежение с треньора Георги Тодоров. Костов, който имаше договор до 2022 г., заяви, че обстоятелствата около напускането му са сложни, но не съжалява за нищо.

"Как ще го приемат хората, как ще го чуят не знам, но аз със сигурност не си тръгвам от Левски заради пари. Имало е някои други неща, които са се случвали и се случиха. Аз и моето семейство решихме, че е по-добре да поема някое друго предизвикателство. Това е, днес е тежък ден за мен", каза Костов пред "Дспорт".

От своя страна Лозев напуска "Левски" след едва шест мача за тима. Десният бранител беше привлечен в началото на 2020 г. с договор за три години.

Дневник