Фирмата, свързана с Националния клуб на привържениците (НКП), повече няма да отговаря за охраната на мачовете на "Левски". Това обявиха от фенската организация в публикация, озаглавена "Охраната - "основният" проблем".

От НКП посочват, че причината за решението им за оттегляне на предложението за охрана за новия сезон е "изключително проста".

"Дошло е времето, в което трябва да се признае, че работата на парче, размитите отговорности и неясните цели не дават желан резултат. Няма да навлизаме в бутафориите за превземане на клуба отвътре и прочее небивалици, които бяха представени като теза от едни объркани хора, но ясно ще заявим, че "НКП на Левски" иска да вижда и да участва единствено в утвърдени, разумни и продуктивни взаимоотношения. Приемаме, че нито ние, нито "ПФК Левски", можем да изградим такива към този момент", гласи текстът.

Дълго време "Левски" работеше с фирмата "ЛСФК Секюрити", свързана с НКП. От организацията отчитат: "въпреки проблемите през годините, ние смятаме, че стюардската система, която функционираше, донесе немалко положителни промени, намалиха се драстично хулиганските прояви спрямо предходни години и, практически, беше премахнато полицейското своеволие вътре на стадиона".

От НКП посочват, че заедно с тръста "Синя България" и с подкрепата и участието на мажоритарния собственик на "Левски" Наско Сираков са изготвили подробен меморандум за сътрудничество между клуба и контрагенти на клуба. "Това, в голяма степен, беше необходимо, заради неспособността на клуба да извършва множество дейности, присъщи за него и необходимостта въпросните дейности да бъдат прехвърляни на трети лица", заявяват от НКП.

Те добавят, че в меморандума за взаимодействие между клуба и привърженици е било ясно разписано перото "Охрана". "Може да се каже, че това перо беше интегрална част от едни многопластови взаимоотношения, които не просто бяха в интерес на клуба - те бяха необходими на клуба. Ние винаги сме твърдяли, че предоставяната услуга е в интерес на "Левски" и изцяло по икономически причини. И въпреки това никога не е имало проблем цените по перо "Охрана" да бъдат предоговаряни, както някои зложелатели и интриганти твърдят".

Името на "ЛСФК Секюрити" беше замесено от английски журналисти в расисткия скандал от мача с Англия в София през октомври 2019 г.

От НКП заявяват, че се надяват "след обстоен анализ, да се подбере най-добрата и изгодна оферта за "Левски", както и това да се представи подобаващо пред привържениците на клуба".

Дневник