Виното може да облекчи състоянието на болния от COVID-19, благодарение на съдържащия се в него антиоксидант ресвератрол, съобщи РИА Новости.
Изследванията показват, че коронавирусът нарушава работата на протеина АСЕ2, който присъства в тъканите на белите дробове, сърцето, бъбреците, мозъка и е необходим за нормалното функциониране на живия организъм. Ресвератролът увеличава концентрацията на АСЕ2 и по този начин намалява тежестта на острия респираторен дистрес синдром (ARDS), придружаващ COVID-19.
Освен това антиоксидантът може да потисне клетките на имунната система, като намали количеството на цитокините. Тъй като ARDS може да бъде причинен и от прекомерен имунен отговор, ресвератролът може да има допълнителен благоприятен ефект при такова усложнение.
Подчертава се, че антиоксидантът ресвератрол се съдържа не само във виното, но и в гроздето, червените боровинки и фъстъците.
Дарик
Коментари
Анонимен
АНГЛИЙСКИ УЧЕНИ СА УСТАНОВИЛИ, ЧЕ НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО СРЕЩУ КОВИД - 19 Е ЧЕСЪНЪТ!!!
и
и в добавка - домашна ракия
кой ще е тоя вирус който може да живее в спирт - няма такъв!
Анонимен
Ади де.Най после нещо с което се зщитавам от вируса.Ама първо ракийката.
Анонимен
те англичаните, ако открият и киселото мляко, ще си направят таратор
Анонимен
Някои учени се чудят какво да измислят, за да оправдаят алкохолизма си.