Бившият технически директор на "Ферари" и настоящ спортен директор на Формула 1 Рос Браун сравни Макс Верстапен с легендарния седемкратен шампион Михаел Шумахер. Според британския инженер, който беше до Шумахер при всичките му световни титли, двамата имат много общи черти.

Браун направи това сравнение след победата на нидерландския пилот на пистата "Силвърстоун" в състезанието по случай 70 години Формула 1.

"Макс беше просто невероятен на "Силвърстоун". Той ми напомня на Михаел в толкова много неща. Когато слушате комуникацията му по радиото, става ясно, че има толкова потенциал в запас", коментира Браун.

Според настоящия директор на Формула 1 ограниченията на болида на "Ред бул" не отговаря на тавана на възможностите на Верстапен.

"Спомням си първите му дни във Формула 1, когато имаше чиста скорост, но сега се превърна в изключителен състезател. Забавлявах се много да го слушам по радиото, особено когато каза, че не иска да кара като баба, за да съхранява гумите. Това показва, че е много уверен в своите възможности и се разбира отлично с отбора си", добави Браун.

След пет състезания начело е Люис Хамилтън със 107 точки. Втори зад световния шампион е Верстапен с 30 по-малко, а Валтери Ботас е трети със 73 точки.

Следващият старт за сезона е Гран при на Испания на пистата "Каталуня" в края на седмицата.

Дневник