Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Фуд нюз, позававайки се на резултатите от канадско изследване.
Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Дарик
Коментари
Анонимен
Също защитават от ковид-19 в градския транспорт. Хората започват да дишат "плитко" след като усетят признаците на употребил бобец...
пърдящ
да но и подпомагат за увеличаването на озоновият слой , затоплянето на климата топенето на полярните шапки и прочие
Анонимен
Не "бобовите растения" , а зеленият боб, шушулките, понижават кръвната захар.
Отново джаста - праста текст.
Какъв авторитет очаквате да имате?
Никакъв. Важно е да капе. Да има кой да отваря и да хвърля стотинки.