След три поредни поражения шампионът "Лудогорец" се върна на победния път, надигравайки "Славия" с 3:0. Двата тима откриха втория кръг в Първа лига, а с успеха "Лудогорец" си върна за загубата от белите в края на миналия сезон.

Головете за деветкратния първенец вкараха Сисиньо в 44-ата минута, Мавис Чибота в 73-ата и Козмин Моци в 79-ата.

Преди този мач "Лудогорец" нямаше победа от 8 юли, когато надигра "Левски". След това шампионите загубиха от "Славия" в последен мач от миналия сезон, от "Локомотив" (Пловдив) в двубоя за Суперкупата на България и от "Ботев" (Враца) на старта на новото първенство.

Идната сряда "Лудогорец" гостува на "Будучност" в мач от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Дебют за шампионите в мача направи новият нападател Ихиньо Марин, който започна като титуляр, въпреки че пристигна преди два дни. В хода на цялата среща "Лудогорец" беше по-добрият тим и имаше повече положения.

"Славия" пропиля една хубава възможност преди почивката, когато Филип Кръстев намери Георги Йомов в наказателното поле, но ударът на последния с глава беше неточен.

След това "Лудогорец" пое инициативата и натисна съперника си, но последният пас не се получаваше. Няколко пъти шампионите стигаха и до разбърквания, но защитата в бяло се справи.

Така се стигна до 44-ата минута, когато Антонис Стерякис отрази силен удар на Каули Оливейра. При добавката от Сисиньо обаче вратарят на "Славия" позволи да бъде прехвърлен от топката, с което "Лудогорец" откри.

 След паузата треньорът на белите Златомир Загорчич потърси промяна, вкара на терена всичките си офанзивни играчи, но играта не се подобри. "Лудогорец" използва моментите, които се откриха пред него и реши двубоя в рамките на шест минути - между 73-ата и 79-ата.

Мавис Чибота удвои аванса на шампионите с гол от пряк свободен удар. Той стреля хитро, топката се отби в страничния стълб и влезе в мрежата на Стерякис.

В 79-ата минута Козмин Моци реализира от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Емил Виячки.

Освен трите гола "Лудогорец" удари греда и направи още няколко големи пропуска.

Дневник