"Лудогорец" се разделя с двама от играчите, които не влизат в плановете на треньора Павел Върба, обявиха от клуба. Това са нападателят Якуб Шверчок и офанзивния халф Дан Битон.

Те ще играят под наем съответно в "Пяст" (Гливице) и "Макаби" (Тел Авив).

"Разделяме се с Якуб Шверчок и Дан Битон. Всички финансови условия между клубовете са договорени. Те са преотстъпени за една година срещу платен наем, други бонуси - за класиране, участие, имат и фиксирани откупни клаузи. Двата клуба удовлетвориха финансовите ни условия", каза спортният директор Георги Караманджуков.

Шверчок пристигна в "Лудогорец" в началото на 2018 г. за 850 хиляди евро от "Заглебие". Полският нападател има 36 гола в 82 мача за деветкратния шампион.

Битон беше купен за 1.1 милиона евро от "Ашдод" преди година. Той трябваше да замени Марселиньо в дългосрочен план, но през по-голяма част от престоя си в Разград беше резерва. Израелският национал има 27 мача с три гола и две асистенции за "Лудогорец".

В сряда "Лудогорец" гостува на "Будучност" в мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. В Подгорица няма да играе Георги Терзиев, който е контузен, а това създава проблеми за шампионите. Караманджуков обяви, че вече се търси нов бранител.

"Имаме нужда от централен защитник, но няма да взимаме пожарен вариант. Ще вземем футболист, харесан от скаутите и треньора. Чак тогава ще има трансфер. Имаме набелязани още преди Терзиев да се контузи. Знаем, че ни трябва", добави той.

До момента "Лудогорец" привлече четирима нови - халфа Алекс Сантана, крилата Бернард Текпетей и Елвис Ману, както и централния нападател Ихиньо Марин.

Дневник