"Интер" стигна до финалния мач в Лига Европа и ще спори за купа през този сезон, след като разгроми с 5:0 "Шахтьор" (Донецк) в полуфинален слбъсък в Дюселдорф. "Нерадзурите" изиграха най-силния си мач в турнира през сезона, като не оставиха никакви шансове на украинския си съперник.

С по две попадения се отчетоха звездите на тима Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку. Веднъж се разбира и защитникът Данило Д'Амброзио.

В хода на срещата "Шахтьор" имаше само един точен удар и не успя да постави под напрежение италианската защита.

В петък "Интер" ще спори със "Севиля" в мач за трофея.

Тимът от Милано стига за пети път до финал в Лига Европа (и предшественика на турнира Купата на УЕФА). Дотук "Интер" има три купи в надпреварата (1991, 1994 и 1998 г.) и само едно поражение.

След 10-годишна пауза "Интер" отново може да спечели европейско отличие, след като през 2010 г. "нерадзурите" триумфираха в Шампионската лига.
Преди почивката "Шахтьор" владееше топката, но това не доведе до голови възможности за украинския отбор. Вместо това "Интер" успя да реализира една от първите възможности, която създаде.

В 19-ата минута Николо Барела намери Лаутаро Мартинес и аржентинският нападател се разписа.

До края на първата част "нерадзурите" не дадоха шансове на съперника си да ги застраши.

След паузата ситуацията на терена не се промени драстично. В 63-ата минута италианците направиха голяма крачка към финала, когато Данило Д'Амброзио удвои аванса на тима си. Защитникът се разписа с глава след центриране от корнер на Марсело Брозович.

В заключителния четвърт час "Интер" наказа поредица от грешки на "Шахтьор", с което беше оформен и разгромът.

В 74-ата минута Лукаку намери Мартинес и аржентинецът се възползва да вкара втория си гол в срещата. Само четири минути по-късно двамата размениха ролите си - Мартинес асистира, а Лукаку отбеляза в мрежата на украинците.

Това беше 10-и пореден мач в Лига Европа, в който Лукаку се разписа.

До края на двубоя Лукаку вкара още веднъж, с което оформи и крайния резултат.

Дневник