"Рома" започва нова ера в развитието си след промяна в собствеността. От клуба обявиха, че консорциумът The Friedkin Group е придобил успешно 86.6% от акциите на "вълците".

Сделката по продажбата на "Рома" е на стойност близо 700 милиона долара (591 млн. евро). След осемгодишно присъствие в клуба Джеймс Палота се оттегля, като управлението на американеца беше свързано с период на възход и критики към ръководството на фона на големите дългове от 278.5 милиона евро.

"Със задоволство се присъединяваме към семейството на "Рома". Както наскоро един от феновете написа: "Вземете нашия емблематичен клуб и го направете един от най-великите във световния футбол". Планираме да направим точно това", каза Дан Фридкин, който стои зад консорциума.

Той поясни, че е напълно отдаден на каузата "Рома" и приема сериозно отговорността да управлява клуба. Заедно с изпълнителния директор Гуидо Фенга е разработен амбициозен бизнес план.

"Ще му дадем подкрепата, напътствията и средствата за постигане на този план. Нашата споделена визия за клуба и състава е в полза на устойчив, дългосрочен инвестиционен подход, а не за бързи корекции със съмнителна дълготрайност", каза още Фридкин, цитиран от сайта на "Рома".

Според "Форбс" базираната в Тексас компания се оценява на 4.1 милиарда

Дневник