Новият треньор на българските биатлонисти Александър Касперович се прицели в медалите от олимпийските игри в Пекин през 2022 г.

"Задачата вече е ясна - това са олимпийските игри. Там трябва да покажем най-добрите резултати, да се борим за медали. Да опитаме да ги спечелим. Нищо не е невъзможно", каза руският специалист в интервю за "Спорт експрес". Той припомни, че България има големи успехи и история в женския биатлон, като насочи вниманието и към титлата на Екатерина Дафовска от Нагано 1998.

Касперович изтъкна, че в момента разполага с много силни състезатели като Владимир Илиев и обещаващата Милена Тодорова. Очаква се до дни да бъде обявено крайното решение за това дали Красимир Анев ще продължи да се състезава. През юни той съобщи, че се оттегля и отправи обвинения към българската федерация.

Треньорът на биатлонистите добави, че обстановката в отбора е приятелска, но и че има какво да се върши.

Касперович изрази задоволство от работата си с Дафовска. "Само ще кажа, че тя беше прекрасна спортистка и затова е лесно да се разберем по всички организационни и методически въпроси. Говорим на професионален език."

Дневник