Провеждането на мача между националния отбор на България и Ирландия засега остава по план. Това обявиха от Българския футболен съюз (БФС), като по програма двубоят от Лигата на нациите трябва да се изиграе на 3 септември на националния стадион "Васил Левски".

"След проведената днес видеоконферентна връзка с ръководството на УЕФА и изпълнителните директори на всички 55 членки, Българският футболен съюз информира спортната общественост у нас, че към момента няма индикации мачът да не се състои на стадион "Васил Левски" в София", пише в част от съобщението на БФС.

Темата около възможността за провеждане на мача в София беше повдигната от ирландците. В края на юли те изразиха притеснение заради случаите на заразени с коронавирус лица в българския футбол.

Наскоро правителството даде разрешение за провеждане на международни състезания в България, без да се налага чужденците да бъдат поставяни под карантина. Основният проблем обаче е, че към момента в Ирландия идващите от България се поставят в задължителна 14-дневна изолация.

Ирландската федерация е в контакт с местните власти, като очаква най-късно до петък да получи разрешение за изключение от правилото за 14-дневна карантина при завръщането на отбора в Дъблин.

В съобщението на БФС се допълва, че през септември всички двубоя от турнирите на УЕФА ще се проведат без публика.

Дневник