"Байерн" (Мюнхен) срещу ПСЖ е финалът в Шампионската лига за 2020 г., след като баварците предотвратиха френски сблъсъка в мача за трофея. Германският шампион пречупи "хлапетата" с 3:0, а в герой за състава се превърна Серж Гнабри.

Фланговият играч вкара първите двете попадения в 18-ата и 33-ата минута. Крайният резултат оформи Роберт Левандовски в последните минути, разписвайки се в пореден мач.

Мачът за титлата е в неделя в Лисабон.

За "Байерн" това ще бъде 11-и финал в Шампионската лига. Дотук германският тим има пет победи и пет поражения, а за последно спори за отличието през 2013 г., когато победи "Борусия" (Дортмунд).

В историята на Шампионската лига и предшественика на турнира КЕШ повече финали има единствено "Реал" (Мадрид) - 16, а с 11 е и "Милан".

"Байерн" достига до финала след 10 поредни победи в турнира. Баварците реализираха 42 гола дотук в надпреварата и допуснаха едва 8 в своята мрежа.

Надмощието на "Байерн" в двубоя беше пълно, като баварците отправиха общо 20 удара, от които девет точни към вратата на французите. Тимът на Ханс-Дитер Флик притежаваше топката в 65% от игровото време.

След 18 минути игра баварците поведоха с красив гол на Гнабри. Фланговият играч получи от Йошуа Кимих, напредна и с мощен удар от около 25 метра не остави шансове на вратаря на "Лион".

В 33-ата минута Гнабри се разписа още веднъж. Това се случи след продължително разбъркване в наказателното поле на френския тим и колективна грешка от защитата и вратаря.

"Лион" успя да се съвземе едва в началото на второто полувреме. Няколко промени от треньора Руди Гарсия успяха да дадат ефект и французите изравниха играта. В 58-ата минута беше най-добрият шанс за "Лион", когато Карл Токо Екамби се озова очи в очи с Мануел Нойер.

Нападателят на френския състав обаче стреля право в тялото на германския страж.

Този пропуск уби ритъма на "Лион" и до края на срещата отново "Байерн" диктуваше случващото се на терена. В последните минути гол на Филипе Коутиньо беше отменен, но в 88-ата минута Роберт Левандовски продължи отличната си серия.

Полският нападател се разписа отблизо след подаване на Кимих и оформи крайния резултат.

Дневник