Лудогорец" е на прав път с отбелязването на три гола във втори пореден мач и успешното начало в Европа. Това каза треньорът на българския първенец след успеха в Шампионската лига над "Будучност" с 3:1. "Лудогорец" достигна до втория предварителен кръг в надпреварата.

"Началото беше много добро за нас, вкарахме два гола, ударихме и греда. След това имаше отпускане, ще говоря с играчите, че трябва да държим повече топката и да сме спокойни", каза Върба пред "Диема Спорт".

"Изиграхме добър мач, взехме силен резултат, което ни класира напред".

Според наставника на шампионите "Лудогорец" търпи големи промени.

"Разделихме се с някои играчи след края на сезона. Сега започваме да градим наново нашата офанзивна част с нови футболисти. Ако погледнете състава от миналата година, ще обърнете внимание, че в атака сега почти няма никой, който е играл преди".

В следващия кръг българският шампион ще срещне "Мидтиланд" от Дания. Върба видя символика, след като вече е отстранявал шампион на тази страна.

"Ще играем срещу "Мидтиланд" вкъщи, което е предимство за нас. Знаем, че ако спечелим в следващия мач ще си отворим широко пътя към крайната ни цел. Първият ми пробив в Шампионска лига беше точно срещу шампиона на Дания - срещу "Копенхаген". Ще е хубаво сега в Разград да отстраня и този шампион", завърши чешкият специалист.

Дневник