Етичната комисия на ФИФА обяви, че президентът на организацията Джани Инфантино не е нарушавал правилника на организацията.

В края на юли прокуратурата в Швейцария обяви началото на производство срещу Инфантино, както и срещу Михаел Лаубер, който подаде оставка от поста федерален прокурор на Швейцария на 24 юли. Тогава беше обявено, че специалният прокурор, който беше назначен по случая - Щефан Келер, е открил признаци за престъпно деяние, свързано със срещите между двамата.

Според информацията двамата са имали неофициални срещи, докато прокуратурата е разследвала няколко случая, свързани с ФИФА.

"На 21 юни беше подадена жалба до етичната комисия срещу президента на ФИФА и започна разследване. Всички материали бяха надлежно разгледани като част от разследването. След проучване на документацията и свидетелските показания беше решено да се закрият делата поради липса на доказателства по отношение на всички твърдения за нарушения на етичния кодекс на ФИФА", се казва в съобщението.

Инфантино продължава да е обект на разследване в Швейцария заради подозрението, че е подтикнал Лаубер да злоупотреби със служебно положение.

Дневник