Звездата на "Барселона" Лионел Меси е прекъснал почивката си, за да се срещне с новия треньор Роналд Куман, съобщава TyC Sport.

Нидерландецът заяви при представянето си в сряда, че иска нападателя в състава си. В последните седмици се появиха слухове, че Меси може да си тръгне от "Камп ноу".

"Не знам дали трябва да убеждавам Меси. Той е най-добрият футболист в света и го искаш в отбора си, а не обратното. От моя страна, аз го искам в състава си, защото той печели мачове. Трябва да говоря с него, защото е капитан. Ще говорим с няколко футболисти. Надявам се Меси да остане и в следващите години", каза Куман.

Очаква се отговорът на аржентинския нападател. Преди месеци той попадна в центъра на напрежение заради противоречие между играчи и членове на ръководството.

До идването на Куман се стигна след неуспешния сезон на "Барселона" и тежката загуба с 2:8 от "Байерн" в четвъртфиналите на Шампионската лига. Нидерландецът дойде на мястото на уволнения Кике Сетиен.

Куман каза също, че иска в отбора си футболисти, които имат желание и глад за игра, без значение дали са на 20 или 35 години.


Дневник