"Севиля" остава властелинът в Лига Европа, след като затвърди реномето си на непобедим във финалните сблъсъци. Испанският тим надви "Интер" с 3:2 в зрелищен сблъсък в Кьолн.

Купата е шеста за андалусийци след 2006, 2007, 2014, 2015 и 2016 г.

Тимът на Хулен Лопетеги успя да стигне до победата, въпреки че изоставаше още в петата минута. Два гола за "Севиля" вкара Лук де Йонг, а победното попадение вкара централният защитник Диего Карлос. За "Интер" точни бяха Ромелу Лукаку от дузпа и Диего Годин.

"Нерадзурите" не успяха да добавят ново европейско отличие във витринтата си точно 10 години след триумфа в Шампионската лига. "Интер" остава с три купи в Лига Европа от 90-те години на 20 век, като загуби за втори път във финал.

Срещата започна прекрасно за "Интер", който след едва две минути игра получи правото да изпълни дузпа. "Нерадзурите" бяха поставени под напрежение при корнер, но изнесоха бързо топката, а Лукаку проби към наказателното поле. Белгиецът надбяга Диего Карлос и беше повален.

Централният нападател сам изпълни дузпата и с мощен шут откри - 0:1.

Това беше 34-и гол за Лукаку в дебютния му сезон "Интер", с което той изравни постижение на бразилеца Роналдо от сезон 1997-98, в който вкарва именно 34 гола във всички турнири.

В трети пореден мач срещу "Севиля" беше изпълнена дузпа, като в срещите с "Уулвърхемптън" и "Манчестър юнайтед" нарушение за тях отново извърши Карлос.

След ранното попадение "Севиля" задържа трайно топката и се пренесе в полето на "Интер". След продължителна атака в 12-ата минута Люк де Йонг успя да изравни с прекрасен изстрел с плонж.


Централният нападател засече остро центриране на Хесус Навас, като изпревари опитния Диего Годин.

Малко след попадението на "Севиля" "Интер" имаше претенции за нова дузпа, които съдията Дани Маккели не уважи. Топката срещна ръката на Диего Карлос от близка дистанция, но и преглед със системата за видеоповторения не отсъди в полза на "нерадзурите".

В 33-ата минута "Севиля" успя да излезе напред в резултата. Точен отново беше Люк де Йонг, при това отново с глава. Нидерландският футболист засече центриране от фаул на Евер Банега, като наказа лошо подреждане на италианската защита.

Зрелищните моменти пред двете врати продължиха с още няколко опасни атаки и много високо темпо, при което се играеше.

Само три минути след втория гол на Де Йонг "Интер" също стигна до второ попадение. Диего Годин поправи грешката си при първия гол на испанците като беше точен след асистенция на Марсело Брозович.

След почивката темпото беше по-ниско, като и двата отбора станаха по-предпазливи. Испанският тим продължи да бъде малко по-активен и да държи повече топката. Съставът на Хулен Лопетеги имаше и повече положения.

"Интер" пропиля отличен шанс да накаже андалусийци. При контраатака Лукаку се озова сам срещу вратаря Боно, но стражът парира неговия изстрел.

 След грешката си при дузпата Диего Карлос се реваншира в 74-ата минута. Той вкара със зрелищна задна ножица след лошо изчистване от "Интер" при центриране от фаул.

При удара на Карлос топката се отби от крака на Ромелу Лукаку, но попадение беше записано на централния бранител на "Севиля".

В последния четвърт час "Интер" така и не успя да създаде нищо успешно. Промените на Антонио Конте също не дадоха ефект.

Дневник